Politierechtbank Kortrijk

Politierechtbank Kortrijk

Welke zaken worden behandeld door de politierechtbank Kortrijk?

De strafzaken die door de politierechtbank West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk het meest worden behandeld zijn snelheidsovertredingen, niet meedelen identiteit bestuurder als vennootschap, rijden onder invloed van alcohol, dronkenschap achter het stuur, rijden onder invloed van drugs, vluchtmisdrijf, gebruik gsm achter het stuur, rijden door rood licht, rijden tijdens rijverbod, rijden zonder rijbewijs, rijden zonder verzekering, negeren bevelen bevoegde personen, negeren verkeersbord, aanrijden voorzienbare hindernis, niet verlenen van voorrang, openen portier, niet dragen gordel, geen geldig keuringsbewijs, niet inschrijving voertuig.

Het is ook mogelijk dat samen met deze inbreuken de lichamelijke of geestelijke ongeschiktheid om een voertuig te besturen wordt beoordeeld, wat kan leiden tot een levenslang rijverbod (art. 42).

Doordat wij als advocaat zeer ervaren zijn in het verdedigen van beklaagden voor de politierechter in Kortrijk, kennen wij de gevoeligheden van de rechtbank en kunnen wij je helpen met de voorbereiding van jouw dossier en het samenstellen van jouw stukkenbundel.

Welke burgerlijke zaken worden behandeld door de politierechtbank Kortrijk?

De politierechtbank Kortrijk doet uitspraak over de burgerlijke aansprakelijkheid voor ongevallen. De politierechtbank bepaalt dan in het vonnis wie in fout is en wie verantwoordelijk is voor het ongeval.

Hiermee samenhangend doet de politierechtbank Kortrijk uitspraak over de begroting van de schade van de bestuurder die niet in fout is.

Ook als er geen discussie is over de aansprakelijkheid doet de politierechtbank Kortrijk uitspraak over de schade. Als het slachtoffer een zwakke weggebruiker is, zal de politierechtbank Kortrijk toch schadevergoeding toekennen aan het slachtoffer, zelfs als het slachtoffer in fout is.

Ook in burgerlijke zaken voor de politierechtbank zijn wij als advocaat zeer ervaren.

Waar zetelt de politierechtbank Kortrijk?

Adres: Beheerstraat 41, 8500 Kortrijk

telefoon: 056 26 97 07

e-mail: politierechtbankKortrijk@just.fgov.be

openingsuren (griffie): elke werkdag van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u00.

De strafrechtelijke zittingen gaan door op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, telkens om 9u00.

De burgerlijke zaken worden door de politierechtbank Kortrijk behandeld op woensdag om 9u00.

Gratis en vrijblijvend advies

Wij behandelen de zaken van de politierechtbank Kortrijk vanuit ons kantoor in Kortrijk, Nelson Mandelaplein 2.

Bezorg ons uw dagvaarding of PV voor een realistische inschatting van uw kansen of bel ons rechtstreeks op 057 40 09 92.