Familierecht

Bij Yprius advocaten begrijpen we dat familierechtelijke kwesties gevoelig liggen en vaak complex zijn. Wij streven ernaar om u deskundig en empathisch bij te staan.

Waarom Yprius advocaten? 

Wij streven naar een op maat gemaakte oplossing, rekening houdend met de specifieke behoeften van u en uw gezin. Onze advocaten zijn betrokken, begripvol en staan garant voor een persoonlijke aanpak.

Neem gerust contact (mariehelene.debaere@yprius.be) met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij zijn er om u te helpen navigeren door de uitdagingen van het familierecht en streven naar een positieve uitkomst voor u en uw dierbaren.

Wij helpen u graag verder met alle geschillen in de familiale sfeer
  • Bemiddeling: wij begeleiden u bij een relatiebreuk na een huwelijk, wettelijke of feitelijke samenwoning. Wij streven ernaar zoveel als mogelijk tot een minnelijk akkoord te komen.
  • Echtscheiding: wij staan u bij tijdens de procedure echtscheiding met aandacht voor zowel de juridische als de emotionele aspecten. Als een akkoord mogelijk is, werken wij een echtscheiding door onderlinge toestemming (EOT) uit. Ingeval een totaalakkoord niet mogelijk is, wordt de procedure echtscheiding door onderlinge toestemming (EOO) opgestart. Daarbij kunnen ook dringende en voorlopige maatregelen gevorderd worden.
  • Verblijfsregeling voor kinderen: u kan bij ons terecht voor alle discussies aangaande het verblijf van de kinderen. We streven samen naar de beste verblijfsregeling of dit nu een hoofdverblijf, een gelijkmatig verdeeld verblijf (week-week), een 9-5 regeling, een 10-4 regeling of een weekendregeling is. We zoeken steeds naar de regeling die het best aansluit bij uw unieke situatie.
    Ook voor discussies omtrent de uitoefening van het ouderlijk gezag, kunt u bij ons terecht.
  • Alimentatie: wij adviseren u omtrent de bepaling of aanpassing van persoonlijk onderhoudsgeld en onderhoudsgeld voor kinderen. Dit omvat onder meer discussies omtrent het groeipakket, de onderhoudsbijdrage, de buitengewone kosten, de kindrekening, het fiscaal voordeel van de kinderen…
  • Familiaal vermogensrecht: u kan bij ons terecht met alle vragen over samenlevingsovereenkomsten, huwelijkscontracten, schenkingen tussen echtgenoten, uitonverdeeldheidtreding na wettelijke of feitelijke samenwoning, vereffening-verdeling na echtscheiding…
  • Erfrecht: wij staan u bij tijdens de afhandeling van geschillen omtrent nalatenschappen, testamenten…
  • Bewindvoering: wij helpen u graag verder met alle vragen omtrent bewind, de aanstelling van een bewindvoerder over de goederen en/of de persoon, aanstelling van een vertrouwenspersoon, machtigingen vragen aan de vrederechter… Mr. Curd Vanacker en mr. Marie-Hélène Debaere worden ook regelmatig aangesteld als bewindvoerder.