Letselschade

Als u een lichamelijk letsel heeft opgelopen bij een verkeersongeval, heeft u recht op de juiste vergoeding.  De juiste vergoeding is een volledige vergoeding voor de geleden schade – niets meer maar zeker ook niets minder.

Waarom Yprius advocaten voor uw letselschade?

Wij begrijpen de fysieke, financiële en emotionele impact van een lichamelijk letsel en zorgen ervoor dat u de juiste medische behandeling en schadevergoeding ontvangt.

Wij begeleiden onze cliënten tijdens het volledige traject.

Wij helpen u met het verzamelen van bewijsmateriaal, het onderhandelen met verzekeringsmaatschappijen en (indien nodig) het verdedigen van uw belangen in de rechtszaal. Tijdens onze onderhandelingen hebben wij ook zicht op wat haalbaar is als de politierechter uitspraak moet doen.

Mr. Marie-Hélène Debaere volgde de postuniversitaire specialisatie ‘evaluatie menselijke schade’ aan de KULeuven over de begroting van letselschade. Mr. Curd Vanacker heeft een ruime ervaring met het bijstaan en vertegenwoordigen van cliënten die lichamelijke schade hebben geleden. Samen zorgen wij ervoor dat u het best mogelijke resultaat behaalt.

Hoe verloopt de afwikkeling van een ongeval met lichamelijke schade?

Het is van belang om meteen na het schadegeval alle nodige schadestukken bij te houden.

U gaat ook best niet onvoorbereid en alleen naar een expertise, ongeacht of het gaat over een gerechtsexpertise, dan wel een minnelijke medische expertise (MME) of over een oproeping door de expert van de tegenpartij.

Bij het bepalen van lichamelijke schade zijn de besluiten van de (gerechts)deskundige immers van zeer groot belang.

Na de expertise is het in principe duidelijk welke tijdelijke persoonlijke schade, huishoudelijke schade en economische schade u heeft geleden.

In de expertise zal ook het tijdstip van consolidatie worden bepaald en de blijvende persoonlijke schade, huishoudelijke schade en economische schade vastgelegd.

Deze schadeposten worden in percentages uitgedrukt.  Op basis hiervan wordt de schadevergoeding berekend.

Een degelijke schadebegroting is werk voor een gespecialiseerde advocaat.

Als u twijfelt – en zeker in geval van ernstige lichamelijke schade – doet u best een beroep op onze expertise en ervaring vóór u een schadevoorstel aanvaardt.  Laat u niet met een kluitje in het riet sturen.

Een eerste gesprek is bij ons in dergelijke zaken altijd vrijblijvend en voor uw verdere begeleiding worden onze kosten meestal ten laste genomen door de rechtsbijstandverzekering, zodat dit voor u kosteloos is.

Contacteer (curd.vanacker@yprius.be) ons dus beter te vroeg dan te laat.